V petek, 15.11. 2023, smo na šoli izvedli tradicionalni slovenski zajtrk, z namenom ozaveščanja otrok in učencev o zdravem in uravnoteženem načinu prehranjevanja, s poudarkom na izbiri in pripravi živil. Letos smo izpostavili vsa živila, ki so jih učenci imeli za zajtrk ter s tem osrednjim dogodkom zaključili teden slovenske hrane. Zajtrk je bil sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vsa našteta živila so bila ekološke pridelave. Kupili smo jih pri lokalnih kmetih, s čimer smo poudarili pomembnost kratkih dobavnih verig živil in podpore lokalnih kmetov oz. pridelovalcev živil. Otrokom je bil zajtrk všeč. Po tem, ko smo pojedli zajtrk, smo vsi skupaj zapeli pesem »Čebelar« in s polnimi želodčki odšli nazaj k pouku. Mlajši učenci so si ogledali še krajšo predstavo, kjer so nastopali naši učenci.
Nika Renko,
Organizator šolske prehrane in ZHR